Geplaatst op Geef een reactie

Verzorging Tips van Angie

Bescherming?

De nummer 1 vraag wanneer iemand vlechten laat zetten of heeft gezet bij mij is:
“Hoe houd ik de vlechten het langste mooi?” 
De belangrijkste factor voor pluis bij de vlechten is slapen zonder bescherming. 
Tijdens het slapen raad ik echt bescherming aan, dit kan zijn een panty, durag, bonnet, katoenen doek etc. Zolang er maar iets strak om je hoofd zit. Nadeel van een panty is, het is synthetisch dus warm, je krijgt vaak een rand in je voorhoofd omdat het strak zit en het wil nog wel eens afglijden omdat het dus of te strak of te los zit. Ook heb je nog een aantal benen eraan hangen die je op moet knopen of af moet knippen. 

Welke dan wel?

Dan heb je durag, die wordt erg veel gebruikt en is ideaal omdat je dit naar je eigen grootte kan vast knopen. Je hebt namelijk 2 lange stroken eraan die je op verschillende manieren vast kan knopen zodat je altijd de prettigste manier voor jezelf hebt.
De durag kan je bij mij aanschaffen voor €4,99 in allerlei kleuren.

De bonnet heb ik in een korte en lange versie, de bonnet wordt ook veel gebruikt bij mensen die een bos krullen hebben. Het satijn zorgt ervoor dat het je krullen niet beschadigd. Satijn is overigens de manier van weven en niet een stof soort. Een satijnen kussensloop wordt ook veel aangeraden bij krullen maar voor vlechten of dreads werkt een bescherming direct op je hoofd beter.
De lange bonnet is ideaal als je een bundel dreadlocks krullen hebt of lange vlechten en je houdt er niet van om het op een knot of vast te dragen. In de lange bonnet kan je je haar dus los hangen.
Ik heb een beperkte voorraad van de lange en korte bonnets, wacht dus vooral niet te lang met eentje aanschaffen, dit kan voor €9,99 in mijn webshop. De voorraad wordt uiteraard aangevuld wanneer het op is, de kleur kan per keer verschillen.

Weg met dat pluis

Tijdens het vlechten gebruik ik haar wax en een haar mousse om de vlechten zodanig netjes te krijgen dat je zeker de eerste paar dagen niet zelf iets eraan hoeft te doen.
Toch krijg je na verloop van tijd pluis en kan je dit weg werken door gebruik van haarlak of mousse. Je sprayt of doet de mousse op je vlechten, even de föhn erop en je blaast de losse haartjes weer mooi plat. Je hoeft zeker niet dezelfde mousse of haarlak te gebruiken als ik, je kan gewoon de goedkoopste van de Kruidvat halen. Zolang het maar haarlak of mousse is, het gaat namelijk om de substantie. Geen gel of wax gebruiken want dit kan je niet uitkammen en krijg je klontjes. 
Let wel, hoe meer product erin gaat hoe meer jeuk je kan krijgen. 

Kan ik m’n haar wassen?

Je kan met je vlechten douchen, je kan zelfs je haar wassen. Het is alleen wel zo dat hoe meer je ermee doet, hoe sneller het gaat pluizen. Mocht je na een aantal dagen last van jeuk hebben dan is het heerlijk om even je haar af te spoelen, doe dit vooral. Ga alleen niet teveel met je vingers erin wrijven maar laat het water over je hoofd stromen. 

Voor een echte reiniging kan je appelazijn gebruiken. Verdun de appelazijn met water in een flesje, giet t over je hoofd, even in laten trekken en goed uitspoelen. Het stinkt maar na goed uitspoelen en het drogen van je haar is de geur weg. Pas op voor je ogen! 😬 

Heb je losse vlechten of dreads kan je ook wassen met de shampoo die je gewend bent. Verdun ook deze in een flesje met water, giet het over je hoofd, masseer het rustig en voorzichtig in op je hoofdhuid en laat 1-2 minuten intrekken. Goed uitspoelen en daarna drogen met handdoek als tulband (niet wrijven!) of de föhn. 
Gebruik absoluut geen conditioner in je haar zolang je haar nog vast zit, dit krijg je niet goed uitgespoeld en kan erge jeuk en zelfs schimmel veroorzaken in je vlechten of dreads.

Phst phst

Heb je jeuk plekjes maar wil je nog niet je haar wassen, dan is er een hele fijne spray die ik zelf ook uitgebreid getest en geprobeerd heb. 
De no more itch gro spray. Met de heerlijke subtiele geur en natuurlijke producten, zorgt het voor een rustige hoofdhuid en gaat de jeuk weg. De mensen die deze spray al bij me gehaald hebben, zijn het allemaal met me eens dat het een erg fijn product is. De 2 soorten die ik heb zijn de no more itch gro regular en no more itch gro menthol. Deze haal je voor €9,99 bij mij in de webshop.

Ik ben trouwens niet een persoon die je dwingt om producten bij mij te kopen, of dat ze in de kast staan zodat je het MOET kopen na je afspraak. Ik gebruik dan ook verschillende merken omdat ik juist dat ene product zelf erg fijn vindt en er goede feedback op krijg van klanten. Voel je dus vooral niet verplicht maar gebruik de tip. 😎

Nog 3 tippies

  • Heb je een droge hoofdhuid, kan je 1x per week een goede (haar)olie op je scheidingen smeren voor extra voeding.
  • De tip voor deze periode van het jaar, smeer je scheidingen in met zonnebrand!!! ☀️ 
  • Heb je nou een film avondje en ga je lekker bankhangen? Doe dan ook de bonnet of durag op. ☺️

Ben je nou helemaal tot hier gekomen met lezen, gebruik dan deze code “loveyourblog” voor 10% korting op de durag, bonnet lang en/of bonnet kort. (Geldig tot en met 30 september 2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *