Geplaatst op Geef een reactie

Nog meer tippies

Aangezien ik boordevol tips and tricks zit, wil ik nog een paar meest voorkomende vragen beantwoorden met de kennis die ik heb.

Shampoo voor droge hoofdhuid.

Ik zelf gebruik sinds een aantal jaar op aanraden van een klant die een keer op m’n stoel zat, de gember shampoo van The Bodyshop. Ik kamp m’n hele leven al met allergieën en eczeem overal op m’n lichaam. Soms wat meer soms wat minder, maar gelukkig gaat het de laatste tijd erg goed omdat ik weet welke dingen dit veroorzaakt. Maar goed, de shampoo, ik merkte na 2x wassen al zo’n verschil dat ik sindsdien niks meer anders heb gebruikt. 1x een shampoobar geprobeerd maar ik kreeg direct alweer jeuk. Never leave a winning team dus! 

Eeuwenoud

Een eeuwenoud middeltje dat vooral in andere landen wordt gebruikt is een rijstwater masker. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig namelijk water en rijst. Easy peasy! 

Hoe ik mijn masker maak, doe ik op de volgende manier.

Ik doe in een flesje 1/4e deel rijst, ik heb standaard basmati rijst in de kast dus ik gebruik die maar elke witte rijst is goed. Ik was de rijst 2x (voor het koken was ik het totdat het water niet meer troebel is) in een vergiet, doe het terug in het flesje en vul de rest aan met water. Ik gebruik koud kraanwater maar je mag ook afgekoeld gekookt water gebruiken of bronwater zolang het maar niet warm water is. 

Het flesje laat ik minimaal 24 uur in de koelkast staan en elke keer als ik de koelkast open doe, (en dat is vaak! 😬) schud ik het flesje even zodat de eiwitten goed vrij komen. 

Na 24 tot 48 uur haal ik het flesje uit de koelkast, laat het op kamer temperatuur komen, giet de rijst af, en let op, gooi de rijst weg en NIET HET WATER! 

Het water is namelijk je haarmasker die boordevol met voedende eiwitten zit. 

Giet het rijstwater over je hoofd en masseer goed je hoofdhuid als je je hele hoofd heb gehad en je hebt nog rijstwater over gebruik dit dan voor de rest van je haar, de puntjes etc. Handdoek eromheen en laat het 30-60 minuten intrekken. Daarna je haar wassen zoals je gewend bent met shampoo en eventueel conditioner. Doe dit 1x per maand en je ziet al snel verschil. 

Hoe doe je dat nou het beste?

Een totaal andere tip maar wel heel fijn om te weten is de manier hoe je je haar uitkamt na het uithalen van je dreads of losse vlechtjes.

Bij dit model heb je de Dreads of vlechtjes vaak minimaal 4 weken in, hierdoor ontstaat er stof, vuil en huidschilfers bij de aanzet. Dit is heel normaal en vooral als er wax is gebruikt, heb je hier meer last van. Wat ik dan ook zelf doe en echt aanraad met uithalen is dat je een aantal dreads of vlechtjes eruit haalt en uitkamt voordat je naar de volgende gaat. 

Laat me dit even goed stap voor stap uit leggen.

Wat ik doe met uithalen, ik begin altijd achter in de nek, ik laat de onderste rij los hangen en zet de rest van de dreads of vlechtjes vast. Ik spray bij de losse (degene die je er nu dus eerst uit gaat halen) de aanzet met water (eventueel wat conditioner door het water) en haal de elastiekjes eruit. Ik heb trouwens een zeer handige en veilige tool om de stiekjes snel te verwijderen. Check ze hier

Ik haal de eerste dread/vlecht eruit en zorg dat ik die pluk rustig uitkam, kam ALTIJD van onder naar boven, dus begin bij de puntjes en werk naar de aanzet toe. Het is logisch dat er losse haren mee komen maar let er wel op dat je niet de haren eruit trekt doordat je bovenaan begint met kammen. 

De losse haren die je verliest op een dag is gemiddeld 50-100 over een heel hoofd per dag. Na 10 dagen is dit dus 500-1000 haren die je in je hand/kam/wasbak gaat vinden nadat je je dreads of vlechten eruit heb gehaald. Schrik hier niet van ook al is het een hele bos. Merk je dat er echt hele plukken uit je haar komen en veel afgebroken haren hebt, dan is dat een teken dat het model niet geschikt is voor je haar. 

Terug naar het uitkammen van je haar, ik kam dus per dread/vlechtje het haar uit zodat je er geen vilt knopen in kamt. 

Nadat alles eruit gehaald is, ga je lekker je haar wassen met shampoo, geef het een masker en kam het nog goed door. Dit is heel fijn op nat haar met je conditioner er nog in. 

Als je vragen hebt of je twijfelt of de hoeveelheid haar die je verliest, stuur me een berichtje en ik zal je helpen waar ik kan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *