Meest gestelde vragen

 • Kan ik mijn haar wassen met vlechten of dreadlocks in?
  Ja dit kan zeker, ik raad je aan om de producten te gebruiken die je gewend bent, en de shampoo te verdunnen met water zodat je het makkelijker uit kan spoelen en er geen product achter blijft in je haar. Ook kan er appelazijn gebruikt worden om te wassen en je haar/hoofdhuid goed te reinigen. Wil je hier meer informatie over, mag je me altijd een bericht sturen op whatsapp of via de mail.
 • Hoe lang blijven mijn vlechten of dreadlocks zitten?
  Hoe lang je model blijft zitten. heeft veel factoren zoals de lengte, type en dikte van je haar. Ook ligt het aan het model dat je in hebt, over het algemeen hoe kleiner de vlecht hoe langer het kan blijven zitten. Bokserbraids kunnen bijvoorbeeld 2 weken gemiddeld zitten met de juiste verzorging maar er zijn ook klanten bij die het na een paar dagen er al uit halen. Het ligt ook aan de activiteiten die je doet, ga je een aantal keer per week zwemmen dan zullen de vlechten al sneller eruit gehaald moeten worden dan wanneer je niet zwemt.
  Dreadlocks worden tussen de 5-10 weken ingehouden en daarna opnieuw geplaatst, dit is ook heel persoonlijk.
 • Hoe lang moet mijn haar zijn voordat het gevlochten kan worden?
  Ik kan in principe al vlechten met haar vanaf 3/4 cm, dit betreft wel alleen voor het haartype dat valt onder kroeshaar. Hiervoor geldt wel dat de vlechten smal zullen worden en kan je dus niet elk model kiezen.
  Met glad haar heb ik ongeveer 10 cm nodig zodat het mooi en goed blijft zitten. De lengtes hangen ook hier weer af voor het model vlechten dat je wil, dit gaat allemaal in overleg.
 • Kan mijn haar bij jou gewassen en geknipt worden?
  Nee bij mij kan je haar niet gewassen worden, dit dient dan ook vóór de afspraak zelf gedaan te worden. Ik ben geen kapper en knip daarom ook geen haar. Ik kan eventueel scheren als dit nodig is bij bijvoorbeeld mensen die een eilandje hebben maar dit is alleen op 1 stand met de tondeuse, ik kan niet opscheren.
 • Kan ik bij jou binnenlopen om de kleur van mijn haar te bespreken of kijken wat je allemaal hebt hangen qua dreadlocks of andere accessoires?
  Nee ik werk alleen op afspraak, door goede foto’s en mijn ervaring weet ik de juiste kleur nephaar te mengen/gebruiken om tot de beste match te komen. Wil je toch perse vooraf een consult bij mij, kost dit €30,- en zal maximaal 30 minuten in beslag nemen, hier maak je een afspraak voor. De producten die ik verkoop staan allemaal in mijn webshop en een enkele verzorgingsproduct staat bij mijn werkplek die tijdens een afspraak aangeschaft kan worden.
 • Mijn vlechten laten de volgende dag al los, wat nu?
  Het kan wel eens gebeuren dat je vlechten eerder los gaan dan verwacht, ik zal altijd tijdens de afspraak aangeven wat je mag verwachten bij jou haartype en model vlechten dat je hebt gekozen. Is er dan toch iets waar je niet tevreden over bent, zal ik altijd samen met je kijken naar een oplossing. Hiervoor dien je foto’s te sturen van de vlechten wat er op dat moment niet goed is.
 • Kan ik elk soort vlechten in mijn haar?
  Nee, de soort vlechten in je haar kan per persoon en haartype verschillen. Zo zal ik niet zo snel boxbraids (losse vlechten) bij iemand inzetten die kort en glad haar heeft, dit zal te snel uitglijden en het uitgroei proces zorgt ervoor dat je de vlechten niet lang in kan houden. Ik zal dan ook altijd eerlijk advies geven en komen met andere mogelijkheden.